Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Παραδοσιακό Ρυζόγαλο Φούρνου

Παραδοσιακό Ρυζόγαλο Φούρνου

Υλικά
• 2 ½ λίτρα πλήρες γάλα
• 1 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ
• 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
• 2 κρόκοι αυγών
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη

• 4 αυγά

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το γάλα εκτός από 2 φλιτζάνια. Προσθέτετε το ρύζι με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι αυτό να μαλακώσει. Διαλύετε το κορν φλάουρ στα 2 φλιτζάνια κρύο γάλα.

Προσθέτετε το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνετε τις βανίλιες και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σβήνετε την φωτιά. Παίρνετε λίγο από το μείγμα και το ανακατεύετε καλά με του κρόκους των αυγών.

Τους προσθέτετε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζετε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχα σκεύη και εν συνεχεία τα τοποθετειτε σ' ένα βαθύ ταψί στο οποίο έχουμε βάλει νερό (Μπεν μαρί). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα του ρυζόγαλου. Τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα σερβίρετε. Η συνταγή αυτή είναι για 6-8 άτομα.


SHARE

About admin