Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Αρνάκι ή κατσικάκι φρικασέ

Αρνάκι ή κατσικάκι φρικασέ

Υλικά:

2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι (μπούτι ή πλευρά)
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4 δεματάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
4 μεγάλα μαρούλια
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι-πιπέρι

για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμό από 1-2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το αρνάκι ή το κατσικάκι για 4-5 λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε ζεστό νερό έως τη μέση του κρέατος και το βράζουμε, μέχρι να μαλακώσει.

Πλένουμε, χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα 15 περίπου λεπτά, πριν το τέλος του ψησίματος μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται. Τα αφήνουμε να βράσουν, χωρίς να λιώσουν.

Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε τον άνηθο. Αφήνουμε το φρικασέ 7-8 λεπτά να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Εκτέλεση του αυγολέμονου

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το διαλυμένο σε 1 φλιτζανάκι του καφέ κορν φλάουρ. Κατόπιν συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και ρίχνουμε μέσα σ' αυτά λίγο λίγο από το ζουμί του φαγητού, μέχρι να γίνει το αυγολέμονο χλιαρό.

Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντού. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κόψει το αυγό και να μην κολλήσει το φαγητό.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να φάμε το φρικασέ χωρίς αυγολέμονο, μόνο με λεμόνι. Είναι το ίδιο νόστιμο.

Το φρικασέ μπορεί επίσης να μαγειρευτεί με αντίδια ή με σπανάκι.

 http://www.sintagesmamas.com



SHARE

About admin