Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » γλυκό του κουταλιού κάστανο

γλυκό του κουταλιού κάστανο

Υλικά
1 1/2 κιλό κάστανα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
λίγο αλάτι
4 ποτήρια του νερού νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή και λίγο παραπάνω


Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε - χωρίς να λιώσουν. Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο σιρόπι. Το κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα. Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού. Το βράζουμε μέχρι να δέσει. Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Αφού στεγνώσουν καλά τα τυλίγουμε με αλουνινόχαρτο(το χαρτί που τυλίγουν τις σοκολάτες). Μπορούμε φτιάχνοντας περισσότερο σιρόπι να αφήσουμε τα κάστανα μέσα σε βάζο και να τα προσφέρουμε ως γλυκό του κουταλιού. Καλή επιτυχία!

SHARE

About admin