Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Χταπόδι μεθυσμένο

Χταπόδι μεθυσμένο


Υλικά
1 χταπόδι μεγάλο (1,5 κιλό περίπου)
½ κούπας παρθένο ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
2 κούπες γλυκό κόκκινο κρασί
3 δαφνόφυλλα
1 κουταλάκι αλάτι
5 κόκκοι μαύρου πιπεριού
3 κόκκοι μπαχάρι

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο χταπόδι το αφήνουμε πρώτα να ξεπαγώσει καλά.
Βάζουμε το χταπόδι όπως είναι ολόκληρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε μισή κούπα νερό και το βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το τεμαχίζουμε.
Καθαρίζουμε τα δυο κρεμμύδια και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στο μάτι και ρίχνουμε μέσα το λάδι.
Ανοίγουμε το διακόπτη σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σωτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το χταπόδι, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε το φαγητό για 40 περίπου λεπτά, μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Ίσως κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό.


SHARE

About admin