Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό κρέας, σε κυβάκια
1 κιλό πράσα, σε χοντρά κομμάτια
500 γραμ. καρότα, σε λεπτές ροδέλες
60 γραμ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
ρίγανη
1 ντομάτα ώριμη, σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τα πράσα σε νερό που κοχλάζει και τα αφήνουμε να πάρουν δυο τρεις βράσεις.
Βράζουμε τα καρότα και τα στραγγίζουμε σε τρυπητό μαζί με τα πράσα.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοψηθεί και να ροδίσει.
Ρίχνουμε τα πράσα, τα καρότα και τη ντομάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν βράσεις σε δυνατή φωτιά. Μόλις φύγουν τα υγρά, ρίχνουμε κόκκινο και μαύρο πιπέρι και ρίγανη.



SHARE

About admin