Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Καρμπονάρα με κάρρυ

Καρμπονάρα με κάρρυ

Υλικά

1 κουταλιά βούτυρο
3-4 σκελίδες σκόρδο
7-8 φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια
οτιδήποτε αλλαντικό, εκτός σαλάμι (ζαμπόν-γαλόπουλα-μπέικον-παριζακι)
3 κουταλιές της σούπας άσπρο κρασί
knorr βοδινό η’ λαχανικών
1 κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι κάρυ
φρεσκοτριμμενο πιπέρι
1 κουταλάκι μουστάρδα
προαιρετικά προσθετουμε και filadelphia στο τελος

Εκτέλεση

Ωσπου να γινει η σαλτσα βαζουμε τα μακαρονια να βρασουν! Αρχικα, σε ενα κατσαρολακι βαζουμε μια με μιαμιση κουταλιά της σουπας βούτυρο και περιμενουμε ωσπου να λιωσει.

Στη συνεχεια προσθετουμε 3-4 σκελίδες σκορδου, τις οποιες εχουμε χοντροκοψει. Μολις ροδισουν προσθετουμε τα μανιτάρια, τα οποια εχουμε καθαρισει και κοψει σε ροδελες και τα αφηνουμε μεχρι να μαλακωσουν, βαζουμε οτιδήποτε αλλαντικό της αρεσκιας μας (ζαμπόν, γαλόπουλα, μπέικον, παριζακι), συνηθως βαζουμε μπέικον και το αφηνουμε να βγαλει το λιπος του και να τηγανιστει σε αυτο.

Μολις το μπέικον ”μαζεψει” και εχει ψηθει, σβηνουμε με ασπρο κρασι και το αφηνουμε σχεδον 10-15 λεπτα.

Στη συνεχεια ριχνουμε ενα knorr βοδινο ή λαχανικων και περιμενουμε μεχρι να λιωσει στα ζουμια του. Περιχυνουμε με κρεμα γαλακτος και βαζουμε μισο με ενα κουταλακι καρρυ (αναλογα πως το θελουμε).

Μολις η σαλτσα αρχιζει να δεσει, βαζουμε το πιπερι και 1/4 του κουταλιου μουσταρδα.


SHARE

About admin