Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


ΥΛΙΚΑ

1 χταπόδι

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

6 ντομάτες ψιλοκομμένες

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί

2 φύλλα δάφνης

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρώντας το δόντι, τα μάτια και το κόβουμε σε κομμάτια. Το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις το χταπόδι μαλακώσει ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νεράκι) και ρίχνουμε το μακαρονάκι. Από αυτό το σημείο και μετά ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και πιπέρι.

SHARE

About admin