Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Μπακαλιαρος με κρεμμυδια και ντοματες

Μπακαλιαρος με κρεμμυδια και ντοματες

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο παστό
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
3\4 του κιλού ντομάτες κόκκινες η 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
3\4 του κιλού κρεμμύδια
πιπέρι
αλάτι
αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες και τον βάζουμε για 2 μέρες σε μια λεκάνη με νερό που το αλλάζουμε συχνά το νερό για να ξαλμυρίσει.

Έπειτα καθαρίζουμε τα κομμάτια από το δέρμα και τα ξεκοκαλίζουμε.

Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.

Βάζουμε το λάδι να κάψει αλευρώνουμε ένα ένα κομμάτι και τηγανίζουμε.

Ρίχνουμε το λάδι του τηγανιού σε μια κατσαρόλα (αφού το σουρώσουμε) και τα κρεμμύδια που έχουμε καθαρίσει, πλύνει και κόψει σε χοντρές φέτες.

Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες λίγο αλάτι και πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό.

Αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου.

Τέλος αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (κρεμμύδια -ντομάτα-λάδι) σε ένα ταψάκι η πυρέξ.

Στρώνουμε τον τηγανισμένο μπακαλιάρο επάνω στα κρεμμύδια προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.

SHARE

About admin