Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Καλαμαράκια με κόκκινο κρασί

Καλαμαράκια με κόκκινο κρασί

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 λεμόνι
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα κόκκινο κρασί\
1 και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε και ξεπλένουμε καλά τα καλαμαράκια.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το λεμόνι και το στύβουμε.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιούνε όλο το ζουμί τους. (περίπου 10 λεπτά)
Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 κούπα ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 κούπα με κόκκινο κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
Κρατάμε την θερμοκρασία του ματιού της κουζίνας χαμηλά (στο 1/3) να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. (περίπου 15-20 λεπτά)
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό κατά κανόνα ζεστό.



SHARE

About admin