Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

Υλικά

10 μελιτζάνες
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλατοπίπερο
4 ώριμες ντομάτες
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Το αφήνουμε να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, την ντομάτα και μια κούπα νερό.
Μαγειρεύουμε το μείγμα με τον κιμά μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους, αφήνοντας γύρω στο μισό εκατοστό εξωτερικό περίβλημα. Τις τσιγαρίζουμε ελαφρά.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα του κιμά.
Ετοιμάζουμε μια σάλτσα μπεσαμέλ την οποία ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες.
Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα.



SHARE

About admin