Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Κεϊκ Μελιού

Κεϊκ Μελιού

Υλικά

320 ml μέλι

3 ολόκληρα αυγά, ελαφρά χτυπημένα

300 γρ αλεύρι σικάλεως

100 γρ καθαρισμένα  αμύγδαλα ή φουντούκια

5 γρ (1 κουταλάκι του γλυκού) κανέλα

Μερικά θρυμματισμένα γαρύφαλλα

30 ml (2 κουταλιές) σκούρο ρούμι

2,5 γρ  (1 / 2 κουταλάκι) σόδα

15 ml (1 κουταλιά) γάλα

καθαρισμένα αμύγδαλα μισά για την διακόσμηση Προετοιμασία

Ζεσταίνουμε το μέλι και το  ρίχνουμε   σε ένα μεγάλο μπολ όπου το  χτυπαμε  ελαφρά μέχρι αφρίσει και να ασπρίσει.

Κτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά , κουταλία.

Αναμειγνύουμε  τα μπαχαρικά ,  τα καρύδια και  στο ρούμι τα προσθέτουμε  με το μέλι και το μείγμα των αυγών.

Διαλύουμε την σόδα  με το γάλα και τα προσθέτουμε  κτύπωντας τα στο  μείγμα που φτιάξαμε προηγουμένως . Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για αρκετες ώρες ( για  να ελαφρύνει το μείγμα μπορουμε να το αφησουμε και όλο το βράδυ).

Τοποθετούμε το μείγμα  σε ένα βουτηρωμένο και αλευρωμένο βαθύ ορθογώνιο ταψί 36 x 24 cm

Πασπαλίζουμε με τα κομμένα  αμύγδαλο και  ψήνουμε στους 180, ° C  για 30 - 35 λεπτά μέχρι να πάρει το χρώμα του.

Όταν το κέικ  κρυώσει  το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και μπορούμε να το φυλάξουμε  για τουλάχιστον μία εβδομάδα σε ένα αεροστεγές σκεύος.
SHARE

About admin