ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια πέννες
Για τη σάλτσα
3-4 πιπεριές γλυκές διαφόρων χρωμάτων
500 gr μανιτάρια μικρά στρόγγυλα
400 gr λουκάνικο χωριάτικο
4 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κρεμμύδι
1 ποτηράκι κρασί
1 κουτάλι της σούπας λάδι
Λίγο αλάτι, ρίγανη και πιπέρι
Για το σουφλέ
½ Kg τριμμένο τυρί Edam
¼ Kg τυρί Edam σε φέτες
Διαδικασία
Προετοιμασία Σάλτσας
Περνάμε τις ντομάτας από το μπλέντερ
Τις σουρώνουμε να φύγουνε τα σπόρια
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
Κόβουμε τις πιπεριές (όχι πολύ ψιλές)
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες
Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες
Παρασκευή
Αρχικά βράζουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το ντοματοπελτέ με αλάτι, πιπέρι και την κουταλιά λάδι για 10’. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας που αναφέραμε, δηλαδή τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το λουκάνικο για 15’.
Έπειτα βράζουμε τα μακαρόνια και μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε μια γάστρα.
Αφού έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα με όλα τα υλικά, τη ρίχνουμε στη γάστρα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αφού το «μίγμα» γίνει ομογενές τοποθετούμε τις κομμένες φέτες τυριού. Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο στου 200 C για 15’.
Το βγάζουμε από το φούρνο και καλή σας όρεξη!!!