Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Χοιρινό με βερμούτ και πορτοκάλι

Χοιρινό με βερμούτ και πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλα χοιρινά φιλέτα χτυπημένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
μισό φλυτζάνι βερμούτ ξηρό
μισό φλυτζάνι λευκό κρασί ξηρό
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 κ. σούπας μαργαρίνη
1 κ. σούπας corn flour
3κ.σούπας νερό
αλάτι, πιπέρι
φέτες και ξύσμα πορτοκάλι για ντεκόρ

1. Κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες. Αναμειγνύουμε το σκόρδο με αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα και πασπαλίζουμε με αυτό το κρέας.
recipe image
2. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και κοκκινίζουμε το κρέας για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε κρασί, βερμούτ και χυμό πορτοκάλι και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά.
recipe image
3. Κατόπιν μεταφέρουμε το κρέας σε πιατέλα και αφου διαλύσουμε το corn flour στο νερό δενουμε με αυτό το ζωμό που υπαρχει στο τηγάνι μας
recipe image
4. Τοποθετούμε το κρέας πισω στο τηγάνι για να πάρει τη γεύση της σάλτσας.
recipe image
5. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το ξύσμα και γαρνίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού. Συνοδεύεται με πιλάφι

http://www.sintagespareas.gr
SHARE

About admin