Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Λουκουμάδες

Λουκουμάδες

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγία
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
μέλι
κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα
λάδι ελιάς για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε 1 φλιτζάνι από το χλιαρό νερό. Κατόπιν, βάζουμε στο μπολ με τη μαγιά τα υπόλοιπα υλικά εώς ότου γίνει ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε σε ζστό μέρος να φουσκώσει τουλάχιστον 45 λεπτά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Κατόπιν, γεμίζουμε τη χούφτα μας με χυλό, την πιέζουμε και καθώς βγαίνει ο χυλός από το πάνω μέρος της χούφτας, κόβουμε με ένα κουτάλι, βρεγμένο με νερό, και ρίχνουμε με προσοχή τον χυλό στο καυτό λάδι.

Βάζουμε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσει το περιττό λάδι.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα με μέλι και κανέλα και σουσάμι.
SHARE

About admin