Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Κουνελι στιφαδο

Κουνελι στιφαδο

Συστατικα
1 κουνέλι τεμαχισμένο
1 κιλό κρεμμύδια
2 κρεμμύδια μέτρια
4 φύλλα δάφνης
4 σκελίδες σκόρδο
φυλλαράκια δεντρολίβανου (6-8)
μπαχάρι
1 κουτί στοματάκια κομμένα
λίγη ζάχαρη (1/2 κουταλάκι)
ξηρό κόκκινο κρασί (1 φλυτζανακι του καφέ)
αλάτι
πιπέρι
πιπέρι σε κόκκους (4-8)
1/2 μπουκάλι ξύδι

πό βραδύς, μουλιάζουμε το κομμένο σε φέτες κουνέλι μέσα σε ένα μείγμα με ξύδι και νερό στα οποία προσθέτουμε τα φύλλα δεντρολίβανου (περίπου 6-8), 2 φύλλα δάφνης, 1 κρεμμύδι σε φέτες, 3 σκελίδες σκόρδο πατημένες, αλάτι και πιπέρι. Την επομένη, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι με μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα. Βάζουμε μέσα το κουνέλι (αφού το έχουμε στραγγίξει) και το σοτάρουμε, να πάρει χρώμα. Βάζουμε 1 ποτήρι με νερό και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Πριν αρχίσει να "λιώνει" το κουνέλι, σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε όλα τα κρεμμύδια (1 κιλό) ολόκληρα μαζί με μια σκελίδα σκόρδο (πατημένη) και τα σοτάρουμε. Τα στραγγίζουμε από το λάδι (που τα έχουμε σοτάρει) και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κουνέλι. Εκεί θα βάλουμε άλλα 2 φύλλα δάφνη, πιπέρι, τους κόκκους από πιπέρι, αλάτι, μπαχάρι, τα κομμένα ντοματάκια λίγη ζάχαρη και το κρασί. Σιγοβράζουμε, μέχρι ότου σφίξει η σάλτσα.

SHARE

About admin