Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Ζαρκάδι ψητό κατσαρόλας

Ζαρκάδι ψητό κατσαρόλας

Υλικά

1 κιλό ζαρκάδι
1 ποτήρι ξύδι
λίγη ζάχαρη
5 κουταλιές αλεύρι
5 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ζωμός βοδινού
1 ποτήρι νερό

Για τη μαρινάτα

2 κρεμμύδια σε φέτες
3 - 4 φύλλα δάφνης
2 ρίζες σέλινο
4 καρότα σε φέτες
2 ποτήρια μαυροδάφνη
σπόροι από ρόδι
1 κυδώνι
1 ποτήρι λάδι
πιπέρι σε κόκκους
λίγο θυμάρι
λίγο δενδρολίβανο
1 πορτοκάλι ψιλοκομμένα



Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας με ξύδι και το βάζουμε στη μαρινάτα για 12 ώρες.
Αφαιρούμε το κρέας και τα λαχανικά, κρατώντας το ζωμό της μαρινάτας και τα σωτάρουμε με 3 κουταλιές βούτυρο μέχρι να μαραθούν.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας με το ζωμό της μαρινάτας και το νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και το ζωμό βοδινού. Βράζουμε για 5 - 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα.
Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά και τα λαχανικά.
Μόλις βράσουν βγάζουμε το κρέας και τα λαχανικά και κρατάμε το ζωμό.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές βούτυρο, σωτάρουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει. Βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το κρέας με τη σάλτσα του γαρνίροντας με τα λαχανικά.

SHARE

About admin