Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » , » Στρούντελ κοτόπουλο με σταφίδες και μανιτάρια

Στρούντελ κοτόπουλο με σταφίδες και μανιτάρια

Υλικά
Για 6 άτομα

• 2 φύλλα σφολιάτας

• 180 γρ. Βιτάμ

• 1 μήλο πράσινο κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους

• 100 γρ. σταφίδες ξανθές

• 180 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

• 300 γρ. κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένο σε μικρές λωρίδες

• 100 γρ. κάστανα βρασμένα, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια

• 60 γρ. κονιάκ

• 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

• 100 γρ. κρέμα γάλακτος

• 50 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο

• 1 κρόκο αυγού χτυπημένο

• ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

1. Αλείφουμε ένα ταψί με το ¼ περίπου της ποσότητας του Βιτάμ.

2. Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας στη μέση σε σχήμα παραλληλόγραμμου και τοποθετούμε τα 2 φύλλα στο ταψί.

3. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ μαζί με το μήλο, τις σταφίδες, τα κάστανα, το κοτόπουλο και το αλατοπίπερο, και σοτάρουμε καλά. Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε μισό ποτήρι χλιαρό νερό και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν καλά έως ότου γίνουν τρυφερά και μειωθούν τα υγρά.

4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπολ με 2 κουταλιές της σούπας νερό και το ρίχνουμε μέσα στο σκεύος.

5. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσουν τα υλικά.

6. Τέλος, τοποθετούμε τη γέμιση στο ταψί κατά μήκος της σφολιάτας και κλείνουμε με τα άλλα δύο φύλλα, το κάθε ένα ξεχωριστά. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πατάμε περιμετρικά και σφραγίζουμε τις άκρες του.

7. Αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.

SHARE

About admin