Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Εξοχικό ή κλέφτικο στη λαδόκολλα

Εξοχικό ή κλέφτικο στη λαδόκολλα

Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό χοιρινό ή μοσχάρι ή ανάμεικτο
200 γραμ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 μεγάλες πατάτες
3 χρωματιστές πιπεριές
1 σκ. σκόρδο
1 κ. σούπας ρίγανη
2 κ.σ. μουστάρδα
1/4 φλ. λευκό κρασί
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λαδόκολλες
σπάγκο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Πιπεριές , Μουστάρδα , Τυριά , Σκόρδο
Φτιάχνει: 4-6 άτομα

Προετοιμασία: 120'
Μαγείρεμα: 160' 

 Πώς το κάνουμε:
Κόβουμε σε μερίδες μικρές το ξεκοκαλισμένο κρέας.
Βάζουμε το κρέας σε μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε τα λαχανικά καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ μεγάλα. Ρίχνουμε το τυρί κομμένο, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη φυλάμε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι να μαριναριστεί.
Απλώνουμε δύο μεγάλες λαδόκολλες και αδειάζουμε όλο το μείγμα.
Κλείνουμε σε μεγάλο πακέτο και δένουμε σφιχτά με σπάγκο.
Βάζουμε μέσα σε ταψί, χωρίς να προσθέσουμε στο ταψί νερό ή άλλο υλικό.
Ψήνουμε για 2 με 2 και 30' ώρες στους 180 C.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το χωρίσετε από την αρχή σε ατομικά πακετάκια και να τα σερβίρετε κλειστά στον καθένα!!!καλή επιτυχία
www.sintagespareas.gr
SHARE

About admin