Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Αρνί με σταμναγκάθι

Αρνί με σταμναγκάθι

Υλικά συνταγής:
Κομμένο μερίδες αρνί ή κατσίκι: 1800 γρ.
Σταμναγκάθι: 750 γρ.
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές
Ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι: 1 μέτριο
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Χυμό λεμονιού: από 2 λεμόνια
Αυγά: 2 μέτρια

Οδηγίες:
1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σταμναγκάθι.
2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε λίγο ακόμη. Προσθέτετε αλατοπίπερο, 2 - 3 κούπες νερό και σιγοβράζετε το κρέας, μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
3. Εν τω μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε μπόλικο αλατισμένο νερό και όταν βράσει, προσθέτετε το σταμναγκάθι. Το βράζετε για 2 - 3 λεπτά και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Στραγγίζετε το σταμναγκάθι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κρέας. Συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. α
4. Κατεβάζετε το φαγητό από την φωτιά και ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού σιγά - σιγά, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε λίγο - λίγο από το ζωμό του φαγητού, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Τότε το αδειάζετε στην κατσαρόλα και την ανακινείτε δυνατά να πάει παντού. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

SHARE

About admin