Υλικά συνταγής:
Κομμένο μερίδες αρνί ή κατσίκι: 1800 γρ.
Σταμναγκάθι: 750 γρ.
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές
Ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι: 1 μέτριο
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Χυμό λεμονιού: από 2 λεμόνια
Αυγά: 2 μέτρια
Οδηγίες:
1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σταμναγκάθι.
2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε λίγο ακόμη. Προσθέτετε αλατοπίπερο, 2 - 3 κούπες νερό και σιγοβράζετε το κρέας, μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
3. Εν τω μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε μπόλικο αλατισμένο νερό και όταν βράσει, προσθέτετε το σταμναγκάθι. Το βράζετε για 2 - 3 λεπτά και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Στραγγίζετε το σταμναγκάθι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κρέας. Συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. α
4. Κατεβάζετε το φαγητό από την φωτιά και ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού σιγά - σιγά, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε λίγο - λίγο από το ζωμό του φαγητού, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Τότε το αδειάζετε στην κατσαρόλα και την ανακινείτε δυνατά να πάει παντού. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.