Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Αυγοκομμένη κρεατόσουπα

Αυγοκομμένη κρεατόσουπα

Υλικά

1.200 γραμμ. μοσχάρι για σούπα κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
3 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
2-3 κλωνάρια σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλ. τσαγιού ρύζι για σούπα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά. Πότε πότε το ξαφρίζουμε. Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να βράσουν για 20΄, αν χρειάζεται νερό συμπληρώνουμε βραστό, προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σκάσει το ρύζι για 12΄-15΄. Τότε χτυπάμε αυγολέμονο και το αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το φαγητό. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακινούμε από τα χερούλια.


SHARE

About admin