Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Ψαρόσουπα Αυγολέμονο

Ψαρόσουπα Αυγολέμονο

Υλικά:
1 μεγάλο ψάρι για βραστό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 καρότα σε ροδέλες
2 ρίζες σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνάρια σέλινο
3 μεγάλες πατάτες
1 φλυτζάνι λάδι
2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι ή αστράκι
4 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1-2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζετε και αλατοπιπερώνετε το ψάρι
Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
Ρίχνετε το ψάρι, τα λαχανικά,αλάτι και πιπέρι
Σκεπάζετε με νερό
Αφήνετε να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρα
Ρίχνετε το ρύζι ή το αστράκι
Αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά
Στίβετε τα λεμόνια
Χτυπάτε τους κρόκους με το αλατοπίπερο
Χτυπάτε τ ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα
Ρίχνετε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού χτυπώντας το μίγμα συνεχώς
Ρίχνετε το μίγμα των αυγών στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς
Σερβίρεται ζεστή

SHARE

About admin