Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Μύδια σε σάλτσα ντομάτας με ζυμαρικά

Μύδια σε σάλτσα ντομάτας με ζυμαρικά

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα
2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
½ κουτ. τσαγιού ξύσμα λεμονιού
4-5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
400 γρ. ζυμαρικά (λιγκουίνι ή ταλιατέλες ή λαζάνια)
οδηγίες

1. Αποψύχετε τα μύδια μέσα στη συσκευασία τους, στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου σας, τα πλένετε και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
2. Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο τόσο, ώστε να δώσει άρωμα στο λάδι, αλλά να μη μαυρίσει. Προσθέτετε την ντομάτα, την κάπαρη το ξύσμα λεμονιού, το μισό μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζετε για 10΄.
3. Προσθέτετε τα μύδια και τα αφήνετε να βράσουν, σε δυνατή φωτιά, για 4΄-5΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4. Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνετε.
5. Βγάζετε τα μισά μύδια μαζί με τη σάλτσα τους και τα σερβίρετε σε μπολ. Προσθέτετε τα ζυμαρικά στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα μύδια και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα ή απευθείας στα πιάτα και περιχύστε το με τα μύδια και τη σάλτσα που κρατήσατε στο μπολ. Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και συνοδέψτε το με ανάμικτη σαλάτα εποχής.


SHARE

About admin