Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Πάβλοβα με κάστανα

Πάβλοβα με κάστανα

Υλικά

2 στρογγυλές μαρέγκες έτοιμες που θα αγοράσετε σε ζαχαροπλαστείο
1/2 κιλό έτοιμη σαντιγύ ή θα χτυπήσετε στο μίξερ ½ λίτρο κρέμα γάλακτος με μισό φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 βάζο γλυκό κάστανο ή 20 κομμάτια μαρόν γλασέ
1 βάζο πολτό κάστανο
1 κουτί τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφια
200 γραμμ. καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ή φυστίκια)
1 μπάρα άσπρη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ για 2 λεπτά τη σαντιγύ με το τυρί κρέμα.
Βάζετε τη μια μαρέγκα σε πιατέλα και στρώνετε πάνω τον πολτό κάστανο. Τρίβετε σε κομματάκια 3-4 κάστανα και τα βάζετε εδώ κι εκεί πάνω στον πολτό. Επίσης με το κουτάλι "πετάτε" 4-5 κουταλιές σαντιγύ. Το σκεπάζετε με τον δεύτερο δίσκο μαρέγκα. Στρώνετε σε όλη την επιφάνεια της τούρτας την σαντιγύ. Στο κέντρο της τούρτας βάζετε ολόκληρα τα μαρόν γλασέ. Τρίβετε την κουβερτούρα στον χοντρό τρίφτη και κολλάτε τη σοκολάτα στα πλάγια και σε όση επιφάνεια έχει περισσέψει δίπλα στα κάστανα. Σκορπάτε από πάνω σε όλη την επιφάνεια τους ξηρούς καρπούς.

http://www.yumm.gr
SHARE

About admin