Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Γλυκόξινο χοιρινό

Γλυκόξινο χοιρινό

ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 άτομα

½ κιλό χοιρινό (μπούτι) κομμένο σε κυβάκια 3 εκατοστών περίπου
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα σε κύβους
1 μικρή πράσινη πιπεριά φλάσκα χοντροκομμένη σε κύβους
1 μικρή κόκκινη πιπεριά φλάσκα χοντροκομμένη σε κύβους
1 μικρή κίτρινη πιπεριά φλάσκα χοντροκομμένη σε κύβους
2 φέτες ανανά φρέσκο ή κονσέρβα κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη μικρή καυτερή πιπεριά εξαιρετικά ψιλοκομμένη
λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:
5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
4 κουταλιές της σούπας sweet chilli sauce
4 κουταλάκια του γλυκού plum sauce
3 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1-2 κουταλιά της σούπας άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη (προσθέστε πρώτα την πρώτη και αν τη θέλετε πιο γλυκιά προσθέστε και τη δεύτερη)

Για τη μαρινάδα:
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ (νισεστέ)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας νερό

Για το πανάρισμα:
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ (νισεστέ)
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι από ρύζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμείξτε όλα τα υλικά της σάλτσας και φέρτε την σε βρασμό. Μόλις πάρει μια-δυο βράσεις, κατεβάστε την από τη φωτιά.
Ανακατέψτε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά της μαρινάδας, προσθέστε το χοιρινό και ανακατέψτε πολύ καλά να καλυφθούν όλα τα κομμάτια. Αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για 10 περίπου λεπτά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε αρκετό λάδι και τηγανίστε το χοιρινό σε δόσεις, αφού πρώτα το πανάρετε στο μίγμα των αλευριών.
Βγάλτε τα κομμάτια από το τηγάνι όταν αρχίζουν να παίρνουν χρώμα, προτού μαγειρευτούν τελείως δηλαδή. Μεταφέρετέ τα σε μια πιατέλα, στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

Αλλάξτε λάδι στο τηγάνι και ξανατηγανίστε τα, μέχρι να γίνουν τραγανά. Μεταφέρετέ τα πάλι σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Αδειάστε το λάδι από το τηγάνι, σκουπίστε το με ένα απορροφητικό χαρτί, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) και σωτάρετε το κρεμμύδι με την καυτερή πιπεριά, μέχρι να αρχίσει ελαφρώς να μαλακώνει το κρεμμύδι. Ρίξτε μέσα τη σάλτα που έχετε ήδη ετοιμάσει και φέρτε τα όλα μαζί σε βρασμό. Όταν πάρουν μια βράση, ρίξτε μέσα στο τηγάνι και τα κομματάκια χοιρινού και ανακατέψτε καλά, να καλυφθεί όλο το κρέας από τη σάλτσα. Τέλος προσθέστε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατέψτε να πολύ καλά.

SHARE

About admin