Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Μαρμελάδα Βερύκοκο

Μαρμελάδα Βερύκοκο

ΥΛΙΚΑ
βερύκοκκα
ζάχαρη
χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα βερύκοκκα και τα κόβουμε σε κομματάκια. Για κάθε κιλό ψιλοκομμένα βερύκοκκα θα χρειαστείτε 750γρ. ζάχαρη και 2 κουταλάκια του γλυκού λεμόνι.
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για 12 περίπου ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια βράζουμε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά έως ότου δέσει.
Για να σιγουρευτούμε ότι μαρμελάδα μας έδεσε ρίχνουμε λίγη σε ένα κρύο πιατάκι. Αν δεν «απλώσει», τότε είναι έτοιμη και έχει δέσει.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο. Τη μεταφέρουμε ενώ είναι ακόμη ζεστή σε ζεστά βάζα τα οποία έχουμε προηγουμένως πλύνει και ζεματίσει πολύ καλά και τα κλείνουμε αμέσως.
Αν ακολουθήσετε τα τελευταία βήματα σωστά και φυλάξετε τη μαρμελάδα στο ψυγείο θα σας διατηρηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα για τουλάχιστον ένα χρόνο.

SHARE

About admin