Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Σούπα Λαχανικών

Σούπα Λαχανικών

Υλικά :

1 1/2 λίτρο ζωμός βοδινού (2 κύβοι σε 1 1/2 λίτρο βραστό νερό)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. λουκάνικο ή μπέικον κομμένο σε κυβάκια
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
1 πιπεριά κομμένη καρέ
1/2 μαραθόριζα ή φινόκιο
1 μικρή πατάτα κομμένη σε κυβάκια
λίγη κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα

Εκτέλεση :

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το λουκάνικο ή το μπέικον. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγα λίγα τα λαχανικά ξεκινώντας από τα πιο σκληρά. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ένταση εστίας έως ότου να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά. Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι.

Σε χύτρα βάζουμε το ζωμό βοδινού διαλύοντας 2 “κύβους” Knorr σε 1 1/2 λίτρο βραστό νερό. Προσθέτουμε τα λαχανικά από το τηγάνι, κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά από το σφύριγμα της βαλβίδας.
νοίγουμε τη χύτρα, σουρώνουμε τη σούπα και βάζουμε τα λαχανικά μόνο σε μπλέντερ.
Πολτοποιούμε με προσοχή έχοντας μισάνοιχτο το καπάκι του μπλέντερ.
Στη χύτρα επιστρέφουμε το ζωμό και τον πουρέ λαχανικών, αφήνουμε να πάρει η σούπα μια βράση και σερβίρουμε σε ζεστά μπολ ρίχνοντας λίγη κρέμα γάλακτος και ελάχιστη γλυκιά πάπρικα. Καλή όρεξη!

SHARE

About admin