Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Μακαρονάδα με μανιτάρια

Μακαρονάδα με μανιτάρια

Υλικά (για 6 μερίδες)

500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
1 πράσινη πιπεριά “κέρατο” ψιλοκομμένη
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
300 γρ. κομμένα φρέσκα μανιτάρια ή
200 γρ. μανιτάρια κονσέρβας
1 κουταλιά γλυκού ντοματοπελτέ
3 κουταλιές ελαιόλαδο για τη σάλτσα + 4-5 κουταλιές για τα ζυμαρικά
2 κουταλιές ψιλοκομένο κρεμμύδι
αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε να βράσει νερό με αλάτι για τα μακαρόνια.Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά πρώτα την ψιλοκομμένη πιπεριά, μετά τα κρεμμύδια, και στη συνέχεια τα μανιτάρια, αν πρόκειται για φρέσκα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την κουταλιά πελτέ, ρίχνουμε και το αλάτι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα. Mετά από 5-10 λεπτά ρίχνουμε και τα μανιτάρια κομμένα σε μεγαλούτσικα κομμάτια.

Στο μεταξύ έχουμε ρίξει τα μακαρόνια να βράσουν. Αν βλέπουμε τη σάλτσα μας πολύ σφιχτή, δεν την αραιώνουμε με νερό από τη βρύση: πριν σουρώσουμε τα μακαρόνια κρατάμε λίγο από το νερό τους και το προσθέτουμε στη σάλτσα.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε ωμό ελαιόλαδο χωρίς να το τσιγαρίσουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα.

Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα μας αρωματικά που ταιριάζουν όπως ρίγανη ή/και θυμάρι, αλλά και χωρίς αυτά είναι πολύ νόστιμη.


SHARE

About admin