Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » KAΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

KAΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
6 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
200 γρ πλιγούρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι μάραθο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
χυμός από 2 λεμόνια
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζουμε το πλιγούρι σε μπόλικο νερό για όσο χρόνο γράφει η συσκευασία του (περίπου 20-30 λεπτά). Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια τους. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον μάραθο και τον μαϊντανό, τρίβουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια και τα πράσινα μυρωδικά με το βρασμένο και σουρωμένο πλιγούρι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας και τέλος τα ψιλοκομμένα πλοκάμια των καλαμαριών. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με την γέμιση, τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια και να σωθούν τα υγρά τους.


SHARE

About admin