Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Φασόλια α λα κρεμ γκουρμέ

Φασόλια α λα κρεμ γκουρμέ

Φασόλια α λα κρεμ γκουρμέ
Υλικά:
2 φλ. φασόλια άσπρα ξερά μεσαίου μεγέθους
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
200 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο κλασικό
½ φλ. ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλ. σέλινο ψιλοκομμένο
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 λωρίδες καπνιστό σύγκλινο
1 ½ κιλό νερό
3 μερίδες σπιτικό ζωμό κότας
1 κ.γ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. θυμάρι
½ κουτί κρέμα γάλακτος
30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

Εκτέλεση:

Αφού ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά το κρεμύδι, το πράσο, τα ραπανάκια, και το σέλινο, με το καπάκι κλειστό.

Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το σύγκλινο. Όταν αρχίσει να βγάζει το λίπος του, ρίξτε το σκόρδο. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.

Ρίξτε στην κατσαρόλα τα φασόλια, τα οποία έχετε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ, τα μανιτάρια, την ντομάτα καθώς και το νερό με τον ζωμό.

Όταν πάρουν μια βράση, προσθέστε το μπέικον, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 60-90 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Τέλος, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και μόλις χυλώσουν τα φασόλια α λα κρεμ γκουρμέ είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Συνταγή: cookoo.gr
SHARE

About Lamia Times