500 γραμμ. λινγκουίνι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 χωριάτικα λουκάνικα
250 γραμμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
1 κλαδάκι φασκόμηλο
1 κλαδάκι θυμάρι
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι
1. Αφαιρούμε το περίβλημα των λουκάνικων και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2΄-3΄.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄.
3. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10΄.
4. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά και έτσι όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
5. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1΄-2΄, να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.
http://www.argiro.gr/