Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » 4 καραμελένιες μηλόπιτες

4 καραμελένιες μηλόπιτες

Υλικά Συνταγής

    4 κ.σ. βούτυρο
    4 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
    4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
    4 μέτρια μήλα
    1/2 πακέτο (125 γραμμ.) μπισκότα digestive
    1 πρέζα κανέλα
    1 πρέζα αλάτι
    2 κ.σ ακατέργαστη ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Παράλληλα, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με την κανέλα.

2. Θα χρειαστούμε 4 φορμάκια μιας χρήσεως ή 4 ramekin (πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ). Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το μέλι, την κρέμα και το αλάτι. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε 3-4΄ ακόμη, να σχηματίσουν χοντρές φουσκάλες.

3. Ισομοιράζουμε τη μισή γέμιση-σος στα 4 φορμάκια και στη συνέχεια, με τη μισή ποσότητα μήλου, κάνουμε από μία στρώση φρούτου σε κάθε ένα. Συνεχίζουμε με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα κι επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μήλα, 1 στρώση σε κάθε φορμάκι. Τελειώνουμε με μία στρώση από μπισκότα και περιχύνουμε κάθε φορμάκι με τη σος που έχει μείνει.

4. Βάζουμε τα φορμάκια σε σχάρα και πασπαλίζουμε με την ακατέργαστη ζάχαρη. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να σταθούν για 5΄ στα φορμάκια και αναποδογυρίζουμε. Σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

http://www.argiro.gr
SHARE

About LamiaTimes.gr